Witron - Totaaloplossingen in intra-logistiek _381

Lees het artikel 

Witron Engineering 

www.witron.de/en 


Logo adverteerder

Advertorial

Totaaloplossingen in intra-logistiek

Witron is al meer dan 45 jaar actief in de wereld van (intra-)logistiek. Het bedrijf levert uiterst dynamische automatiseringsoplossingen voor picking en verwerking in de detailhandel en industrie. Witron neemt zijn klanten met een no-nonsense benadering mee op een expeditie om kosteneffectieve en betrouwbare systemen te realiseren die voldoen aan alle eisen van elke afzonderlijke klant.

 

Er hebben zich in de afgelopen tien jaar enorme ontwikkelingen voorgedaan in de e-commerce. Voor veel bedrijven is e-commerce nog steeds een uitdaging. E-commerce heeft zijn plaats veroverd naast de traditionele winkels en verbetert elk jaar zijn positie verder. Supermarkten worden als de enige grote uitzondering beschouwd, maar dat gaat snel veranderen.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

E-commerce en multi-channel

Logistiek was traditioneel een dienstverlener binnen een bedrijf. Vandaag de dag is logistiek echter een randvoorwaarde voor toekomstige business-modellen, of in het negatieve geval een obstakel. Onderwerpen als productaanbod, timing, prijsbeleid, optimaal klantencontact, soepele en veilige betaling en klantvriendelijke retourdiensten, zijn het primaire aandachtsgebied voor de detailhandel, in winkels, maar vooral ook online.

Een specifiek punt in deze context is inmiddels duidelijk geworden: de fysieke logistieke systemen zijn buitengewoon belangrijk en de behoefte aan innovatie is sterker dan ooit. Voor werkelijk continue end-to-end integratie binnen een toekomstgerichte leveranciersketen zijn geïntegreerde, uiterst dynamische IT-systemen nodig. In plaats van voortdurend te speculeren over voordelen, nadelen en combinatiemogelijkheden van componenten als kranen en shuttles, is het voor de klant veel spannender te weten of en hoe hij zijn distributiekanalen op een slimme en transparante manier kan integreren. Dit is logistieke IT in zijn pure vorm. Een distributiecentrum verandert van een uitvoeringseenheid in een geïntegreerd en bepalend element voor de gehele leveranciersketen, zowel inkomend als uitgaand.

 

Maar - en dat wordt door de huidige ontwikkelingen meer dan duidelijk: welke route we ook kiezen, deze moet uiteindelijk tot resultaat leiden. Het aantrekkelijkste en innovatiefste business-model faalt uiteindelijk als het niet kosteneffectief is - "de zwaartekracht lost het op" is de harde werkelijkheid. Er zijn natuurlijk meer belangrijke eisen voor toekomstige oplossingen, bijvoorbeeld modulariteit en schaalbaarheid, ergonomie of de veelgeprezen flexibiliteit - waarbij flexibiliteit in extrema tot willekeur leidt. Niemand ontkomt echter aan duurzame kosteneffectiviteit. U moet er natuurlijk rekening mee houden dat ongeveer de helft van de logistieke kosten voor een artikel in het distributiecentrum gemaakt worden en de andere helft "op straat". Als u met nationale of internationale klanten spreekt over integrale oplossingen voor OFS (Order Fulfillment System) of FMC (Food Multi-Channel), dan wordt één punt heel duidelijk: het vraagstuk van productaanbod, ruimte en processen leidt onvermijdelijk tot sterker gemechaniseerde systemen. De bepalende factor voor zulke oplossingen is de integratie van verschillende business-modellen en het creëren van synergie.

 

Eén van de belangrijkste voordelen van onze integrale FMC- en OFS-oplossingen is het gebruik van de gehele infrastructuur van een distributiecentrum voor beide hoofddoelen: winkelbevoorrading en online detailhandel. Beide oplossingen zijn gebaseerd op bestaande en beproefde Witron-modules. Naast de traditionele winkelbevoorrading zijn nog tal van andere leveringsmethoden mogelijk, bijvoorbeeld thuisbezorging, click & collect of dark stores.

 

Met de integrale oplossingen zijn ook allerlei verpakkingsmethoden en een efficiënt retourproces mogelijk, waarbij geretourneerde artikelen onmiddellijk weer beschikbaar zijn.

 

Witron Engineering


Marktontwikkeling 

Witron - Totaaloplossingen in intra-logistiek

4/12
Loading ...