Overnamemachine

Jumbo werkt aan 

de formule

Lees verder 


Jumbo groeide fors door de overname van Super de Boer, C1000, rondde dit jaar de overname van Emté af en kocht nog snel Agrimarkt. Daarmee weet de formule omzet op te voeren door vestigingspunten toe te voegen. Op de achtergrond echter maakt Jumbo ook slagen in de formule. Soms een inhaalslag, zoals bij online, soms is de formule koploper. Dat laatste is vooral terug te zien in de integratie van La Place-elementen in Jumbo en Jumbo Foodmarkt. Opvallend daarbij is het uitgangspunt: Jumbo benadert de supermarkt vanuit fastserviceconcepten. Het betekent koks op de vloer die waarde toevoegen. Voorverpakt bereiken diezelfde concepten dan de bulk van de vestigingspunten.

 

Jumbo in het kort

  • Overname Emté is afgerond
  • La Place moet motor worden foodbeleving op winkelvloer
  • Ambities in online en uitrol winkels naar België

 

Aantal vestigingen 

  • 644 Jumbo-supermarkten
  • 7 Jumbo Foodmarkten
  • 7 Jumbo City's

 

(Bron: Distrifood Dynamics)

Jumbo en La Place  

Jumbo opende in de Leidsche Rijn de eerste Foodmarkt sinds de overname van La Place. Het levert een winkel op waarin Jumbo de volgende stap zet in de integratie van supermarkt en horeca. Distrifood heeft een video van het nieuwe concept.

 


Jumbo Foodmarkt in Groningen  

Jumbo Foodmarkt Groningen was de eerste Jumbo Foodmarkt die geen filiaal is. Ondernemers én Jumbo-franchisers Anrico Maat en Paul Papo tekenen voor de exploitatie. Bij opening was het de vijfde Foodmarkt. De winkel is naast het stadion van FC Groningen gevestigd.


Jumbo opent in Pelt 

De eerste Belgische Jumbo-supermarkt in Pelt komt pal naast een Albert Heijn te staan aan De Koel (De Koel 16b). Ook Albert Heijn heeft een winkel in de Belgische plaats. Die is te vinden op het adres De Koel 8. Jumbo kiest zo met zijn eerste Belgische vestiging frontaal de aanval op Albert Heijn.


De eerste Jumbo City 

Distrifood was aanwezig bij de eerste Jumbo City winkel, het convenience-concept. De winkel is het resultaat van de combi Jumbo en La Place. Veel vers, een eigen bakkerij en maaltijden. De winkel in Groningen telt 560 vierkante meter. Het was de eerste in een reeks van winkels zijn waarmee Jumbo de binnensteden wil veroveren. Pijlers onder de winkel zijn de bakkerij waar van meel en water tot brood wordt gemaakt. Direct daarnaast is een maaltijdenafdeling die het La Place-DNA ademt. Jumbo is relatief ondervertegenwoordigd in de binnensteden en wil die markt met dit concept openbreken.

 Lidl

Jumbo groeit fors door de overname van Super de Boer, C1000, rondde dit jaar de overname van Emté af en kocht nog snel Agrimarkt. Op de achtergrond maakt Jumbo ook slagen in de formule.

4/12
Loading ...