Albert Heijn

in blijvende

balanceeract

Lees verder 


Albert Heijn blijft het evenwicht zoeken tussen prijs aan de ene kant en vers en innovatie aan de andere kant. Meest in het oogspringend is de uitrol van de Echt Vers-formule.

 

AH in het kort

  • Formule rolt Echt Vers-variant uit, dit jaar nog 150 winkels
  • Formule balanceert tussen prijs en vers/innovatie
  • Technologie sijpelt door met beeldschermen en elektronische schaplabels
  • AH werkt aan betere actiemarketing met oude reclamebureau
  • Marktaandeel over 2018 loopt terug  

 

Aantal vestigingen 

  • 854 AH-supermarkten
  • 81 AH To Go's
  • 36 AH XL's

 

(Bron: Distrifood Dynamics)

AH Bezorgrobot  

Albert Heijn testte deze zomer voor het eerst een volautomatische bezorgrobot. Het gaat om een elektrisch wagentje dat boodschappen bezorgt op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. De Aitonomi-robot is ontwikkeld door het Zwitsers-Duitse bedrijf Teleretail. Met behulp van camera’s en sensoren kan het wagentje zonder verdere hulp naar een ingevoerde plek op de campus rijden. De klant krijgt dan de melding dat het wagentje klaarstaat en kan zijn boodschappen ophalen.


Pilot Delhaize Nijvel

AH en Delhaize werken steeds vaker samen. Ahold Delhaize opende een pilotwinkel in Nijvel, interessant dus. De winkel is de eerste in een reeks ombouwoperaties, waarbij Delhaize onder andere experimenteert met e-commerce vanaf de winkelvloer. Foodmagazine nam er een kijkje.


AH in Arnhem Echt Vers

Albert Heijn opende in Arnhem voor het eerst een winkel met het Echt Vers-concept op een oppervlakte van minder dan 1000 vierkante meter. De winkel, aan de Velperbuitensingel in Arnhem, heeft de versbeleving van de grotere broers.


Koelkastwinkel AH

AH opent een gemakswinkel op 250 meter in Eindhoven. De elementen van de formule zijn niet nieuw, wel is de legpuzzel anders gelegd, zo blijkt uit de eerste videobeelden.

 


Circulaire winkel Albert Heijn

De vloer is van hergebruikt beton, de staalconstructie grotendeels uit gerecycled staal en de kassa is ‘tweedehands’, net als de schappen. AH opende de eerste circulaire supermarkt van Nederland.  


Autonome AH

AH opende als test ook een volledig personeelsvrije winkel die autonoom klanten binnenlaat en de producten die de klant pakt afrekent zonder kassahandelingen. ‘We rollen zo’n winkel als nodig overal van de vrachtwagen.’ Een sneak preview.  


AH geautomatiseerde dc

Het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn is klaar voor de toekomst. Ruim 400.000 colli gaan elke dag een traject afleggen van 8,5 km transportband in het bijna volledig geautomatiseerde dc. Distrifood ging bemand kijken in een bijna onbemand dc van 43.000 vierkante meter.  
Jumbo

Albert Heijn blijft het evenwicht zoeken tussen prijs aan de ene kant en vers en innovatie aan de andere kant. Meest in het oogspringend is de uitrol van de Echt Vers-formule.

3/12
Loading ...